Hi Traders, we hebben deze week een potentiële swing short set-up om te overwegen.

Vandaag duiken we in een gedetailleerde analyse van het GBP/JPY pair, waarbij we ons richten op recente breakouts en retracement setups, waargenomen van mei tot juni 2024. In deze gids worden de belangrijkste technische niveaus uitgesplitst, inclusief steun- en weerstandzones, en worden potentiële handelsstrategieën belicht aan de hand van grafieken met aantekeningen. Of u nu net begint met handelen of een ervaren handelaar bent, dit stap-voor-stap overzicht zal u bruikbare inzichten geven.

Analyse van de maandgrafiek: Belangrijke Fibonacci niveaus

Beginnend met de maandgrafiek, kunnen we belangrijke Fibonacci retracementniveaus zien, getrokken vanaf de grote high in maart 2007 tot de low in oktober 2011. Dit helpt ons om belangrijke niveaus te identificeren waarop de prijs zou kunnen reageren.

Belangrijkste observaties:

  • 61,8% retracementniveau: Rond 199,47
  • Huidig prijsniveau: Testen van het 61,8% retracementniveau
  • Steunniveaus: 177,50 (50% niveau) en 160,45 (38,2% niveau)

Het 61,8%-niveau is een cruciaal weerstandspunt, dat vaak de “gouden ratio” wordt genoemd. Een succesvolle close boven dit niveau zou een signaal kunnen zijn voor een verder bullish momentum, met als doel de volgende belangrijke weerstand rond 225,00. Omgekeerd zou een afwijzing kunnen leiden tot een retracement richting de 50% of 38,2% niveaus.

Factor 1-Weekgrafiek De prijs staat op een belangrijk 618 retracementniveau en lijkt de afgelopen twee weken te zijn stilgevallen. Vorige prijsstructuurweerstand rond maart 2008(!). Laten we ons gaan verdiepen in de details van de kleinere tijdsbestekken.

GBPJPY Wekelijks 618 Niveaus

Analyse van de Weekgrafiek: Hangend Man Kandelaarpatroon

Laten we vervolgens naar de weekly chart (Afbeelding 1) gaan, waar we een prominent hanging man candlestick-patroon zien dat gevormd werd rond de laatste week van mei 2024. Dit patroon duidt meestal op een potentiële omkering van een uptrend naar een downtrend, vooral wanneer het verschijnt aan de bovenkant van een opwaartse koersbeweging.

Factor 2- Hangend Man Patroon op Weekgrafiek

GBPJPY hangende man kandelaargrafiekpatroon

Belangrijkste observaties:

  • Oprichtingsdatum: Eind mei 2024
  • Prijsniveau: Rond 199,00
  • Technische betekenis: De lange onderste wick geeft verkoopdruk aan, wat zou kunnen leiden tot een bearish reversal.

Om deze setup te bevestigen, kijken we naar volgende bearish candles die sluiten onder de low van de hanging man. Traders kunnen stop-loss orders plaatsen net boven het hoogste punt van de hanging man (rond 199,50) en zich richten op lagere steunniveaus voor potentiële winstgebieden.

Gebroken prijsstructuur

Laten we nu naar de 4-uur grafiek gaan, waar we een duidelijke doorbraak (en close onder de blauwe box) van de prijsstructuur support kunnen zien, wat duidt op een potentiële verschuiving van bullish naar bearish sentiment.

Factor 3 – Gebroken prijsstructuursteun, lagere highs, lagere lows.

GBPJPY Gebroken Steunstructuur

De prijs is ook teruggevallen naar een kleine double-top formatie rond 199,70, waarmee een weerstandszone opnieuw werd getest.

Factor 4 – Dubbele top / hertest weerstandszone

GBPJPY H4 Dubbele Top en Weerstandszone

In dit scenario hebben we 4 samenkomende factoren om rekening mee te houden in een korte opstelling.

  • Wekelijkse 618 Retracement Zone met Vorige Prijsstructuur Weerstandszone
  • Wekelijks hanging man patroon
  • H4 Koerssteunstructuur verbroken met lagere highs en lagere lows
  • H4 Dubbele Top – weerstandszone hertest

Short Sell-handelsopstelling voor GBP/JPY

Laten we tot slot eens kijken naar de grafiek met details over de instapniveaus. Deze grafiek laat de belangrijkste gebieden zien waar traders short posities kunnen innemen, hun trades kunnen beheren en stop-loss orders kunnen instellen.

GBPJPY Short Handel Setup H4

Belangrijkste observaties:

  • Instapprijs: 199.560 (Groene lijn)
  • Stop-Loss: 200.540 (rode lijn)
  • Take-Profit: 196.982 (blauwe lijn)

Handelsstrategie:

  1. Instappunt:
    • Initieer short posities rond 199.560
  2. Stop-Loss:
    • Plaats stops net boven de recente high op 200,540 om potentiële verliezen te beperken.
  3. Take-Profit Doel:
    • Stel in op 196.982, gericht op het volgende belangrijke steunniveau aangegeven door de blauwe lijn.

Risico-rendementverhouding 1:2.63

De beste manier om deze handel te beheren

Zodra je de short positie op 199.560 hebt ingenomen, is het cruciaal om een plan te hebben om de trade effectief te managen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij deze handel:

  1. Eerste installatie:
    • Ingang: 199.560
    • Stop-verlies: 200.540
    • Winst: 196.982
  2. Volg je Stop-Loss:
    • Overweeg om je stop-loss te trailen om winsten vast te zetten als de handel in je voordeel beweegt. Als de koers bijvoorbeeld daalt naar 198.500, kun je je stop-loss verplaatsen naar break-even of iets onder je instapprijs (bijvoorbeeld 199.300). Dit minimaliseert het risico en zorgt tegelijkertijd voor winst.
  3. Gedeeltelijke winstnemingen:
    • Een andere strategie is om gedeeltelijke winsten te nemen op belangrijke steunniveaus. Als de koers 198.500 bereikt, kun je de helft van je positie sluiten en het resterende deel naar je uiteindelijke koersdoel op 196.982 laten lopen.
  4. Monitor Prijsactie:
    • Houd significante prijsactie rond steunniveaus in de gaten. Als je sterke bullish omkeerpatronen ziet in de buurt van je take-profit zone, kan het verstandig zijn om de trade vroegtijdig te sluiten en je winsten veilig te stellen.
  5. Aanpassen op basis van marktomstandigheden:
    • Blijf flexibel en bereid om je strategie aan te passen op basis van veranderende marktomstandigheden. Als er belangrijk nieuws of onverwachte volatiliteit is, moet u uw stop-loss- en take-profitniveaus mogelijk opnieuw beoordelen.
  6. Blijf gedisciplineerd:
    • Houd je aan je handelsplan en vermijd impulsieve beslissingen op basis van emoties. Consistentie en discipline zijn de sleutel tot succesvol handelen.

Samenvatting:

U kunt uw winst maximaliseren en tegelijkertijd het risico minimaliseren door uw handel te beheren met een duidelijk plan, trailing stops en gedeeltelijke winstnemingen. Blijf altijd alert op de marktomstandigheden en pas je plan zo nodig aan. Onthoud dat effectief trade management net zo belangrijk is als de initiële setup.

Veel plezier met handelen, en moge de pips met u zijn!

Proost,
Shigeru

Leave a Reply